Indulnak a Tematikus Továbbképzések

Beküldte kommunikacio - 2019. február 20., 15:04

Kedves Cserkésztestvérek!

Az elmúlt időben sokat gondolkoztunk a továbbképzési lehetőségeken, amelyből cserkészként és cserkészvezetőként fejlődhettek. Úgy gondoljuk, hogy számos téma van, amelyek -bár jelenvannak a vezetőképzésekben- egyelőre nem kapnak elég hangsúlyt. Ezek alapján született meg bennünk a Tematikus Továbbképzés (TTK) ötlete, melynek keretében ezeket a témákat járjuk körbe.

A témakörök kialakításánál igyekeztünk figyelembe venni a csapatoktól érkező igényeket és az általunk fontosnak gondolt területeket. A TTK-val célunk, hogy a csapatokban lehetőség legyen egyéni érdeklődés szerint elmélyülni egy témában, ezzel a csapatnak az adott témáért felelős embereket tudjunk képezni. Például a csapat lelki nevelésért felelős vezetője, vagy a pályázatírásért felelős személy.

A hétvégék egymástól függetlenek, így ha csak egy terület érdekel, akkor elég arra jelentkezned.

Ezek alapján az alábbi tematikus hétvégéket tervezzük:

Forrásteremtés, online kommunikáció, marketing (március 22–24.)

Pénzügyi tudatosság, civil jogi ismeretek, pályázatírás (április 12–14.)

Lelki nevelés a cserkészetben a Mustármaggal (május)

Környezettudatosság a cserkészetben (június)

Green care – Természet és egészség összefüggései (szeptember)

Önkifejezés és érdekérvényesítés – tudatos kommunikáció a mindennapokban (október) Hátrányos helyzetűek integrációja, gyermekvédelem (november)

A hétvégék az EFOP 1.3.6 projekt keretében fognak zajlani, tehát ingyenesek lesznek, azonban regisztrációhoz kötött a részvétel. Az egyes hétvégéken való részvétel előfeltételei (korosztály, képesítés, stb) eltérőek, az aktuális hétvége előtt tájékoztatunk majd benneteket róla.

Az első hétvége részleteiért kattints ide!

Rovat: