Az összmagyarság a misszióért

Beküldte Győrik Ágnes - 2015. október 30., 17:28
Október 29-én tartották a program koordinátorai, résztvevői, ösztöndíjasai a Magyar Cserkészszövetség és a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma tagszövetségei között 2015-ben megvalósult határon túli kezdeményezések és együttműködések, köztük az Együtt Kárpátaljáért program eddigi eredményeit bemutató sajtótájékoztatóval egybekötött eseményét.

A rendezvényen Tekse Balázs cst. (958.) országos vezetőtiszt-helyettes a cserkészet alapelvei, értékei által mutatott rá a határon túli programok fontosságára. Szórád Gábor cscst. és Endrődi Judit őv. (442.) projektkoordinátorok beszámoltak az MCSSZ és a MCSSZF tagszövetségei között megvalósult határon túli programok hátteréről, a kárpátaljai program ütemezéséről, főbb szakaszairól, a megvalósítási területeiről és közreműködőkről. A programban résztvevő ösztöndíjasok - Balázs Bulcsú, Balázs Boldizsár, Petró Annamária, György Márton - a Kárpátalján töltött időszak alatt gyűjtött saját élményeikről, tapasztalataikról meséltek a jelenlévőknek. Merza Péter táborvezető a Határtalanul! programról adott összefoglalót. A Cser-Készen a Kárpát-medencében program jóvoltából 800 gyermek táborozott cserkészek közreműködésével.

A sajtótájékoztatót és a beszámolókat élőben közvetítettük, és megtalálható a Magyar Cserkészszövetség youtube csatornáján is.

Fényképeket itt nézhettek meg: https://goo.gl/h20wJL

Az Együtt Kárpátaljáért! programmal kapcsolatban kiadott közleményünket pedig innen tölthetitek le: https://goo.gl/JFwhBU

Jó munkát!

Sándor Viktória
Kommunikációs vezető
Rovat: