Idén nyáron is becserkésztünk!

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 02., 11:30

Idén 7800 gyermek vett részt országszerte cserkésztáborokban, a tanórán kívüli nevelés egyik legkülönlegesebb kompetenciafejlesztésében. Ezért fontos a Magyar Cserkészszövetség számára, hogy a nyári szünet idején minél több gyermek számára kínáljon élménypedagógiai programokat, és megmutassa, miről szól a cserkészet.

A nyári szünetben a magyarországi cserkészcsapatok tagjai közül összesen 7800 iskolás korú gyermek töltötte szabadidejét különböző cserkésztáborokban az ország több pontján. Az élménypedagógai programok során a gyermekek a természetben lehettek, és számos készségfejlesztő feladatokat is megoldottak a táborokban.

Emellett a nyári időszakban a Magyar Cserkészszövetség több fesztivál civil részlegén is megmutatta miről is szól a cserkészet. Június négy hétvégéjén a Gyerek Szigeten állították fel közkedvelt akadálypályájukat, készítettek kitűzőket a gyerekekkel. A Volt Fesztiválon a nagyobbaknak kínáltak készségfejlesztő játékokat, többek között közkedvelt interaktív nyomozós feladványt lehetett megfejtenie az érdeklődőknek. A nyári fesztiválszezon legnagyobb eseményén, a Szigeten, a fesztiválozókkal együtt alkottak újrahasznosított alapanyagokból fidget spinnert, vagyis pörgő csapágyas játékot. Zárásként a Strand Fesztiválon a Balatonban tartottak izgalmas programokat a saját maguk által épített katamaránjukon. Az idei fesztiválszezonban több, mint 6500 gyermeknek és fiatalnak meséltek a cserkészetről.

A nyár végi események is színesek voltak a cserkészek életében, hiszen a budapesti Szabadság hídon sportos életmódjukat is megmutatták: közel kétszázan vettek részt a Buda és Pest közötti kötélhúzásban, amely - még a kötél elszakadásával együtt - is döntetlenül zárult.

„A nyári események mindig jó lehetőséget kínálnak a cserkészeknek, hogy olyan kompetenciafejlesztő programokat valósítsanak meg, ahol a gyermekek játék közben fejleszthetik készségeiket is. Büszkék vagyunk arra, hogy az idén mind hazai, mind nemzetközi színtéren is megmutathattuk a cserkészet előnyeit.” – tette hozzá Pótor József, a Magyar Cserkészszövetség országos ügyvezető elnöke.

Kiemelkedő augusztusi eseményként pedig a Magyar Cserkészszövetség küldöttsége részt vett Azerbajdzsánban a 41. Cserkész Világkonferencián és az azt megelőző 13. Cserkész Ifjúsági Világfórumon (World Scout Conference & World Scout Youth Forum 2017 - Azerbaijan), ahol a magyar delegáció két javaslatát is megszavazták a küldöttek. Az egyik a vallásosság cserkészetben betöltött szerepével foglalkozó munkacsoport felállítására irányuló javaslat volt, a másik pedig erősíteni kívánja a fiatal korosztály részvételét a döntéshozatalban

Rovat: