Gulag Emlékév - tények és emlékek

Beküldte kommunikacio - 2017. július 14., 10:19

A Magyar Cserkészszövetség a Gulag Emlékév kapcsán túrákkal, különböző tanórán kívüli eseményekkel vett részt az emlékév programsorozatban. A gyermekek és fiatalok számára különösen fontos, hogy a történelmi ismereteiket kiegészítve, saját megtapasztalásokkal is elmélyíthessék az iskolában szerzett tudást. Ebben segített a Magyar Cserkészszövetség projektje is, hiszen a túlélőkkel való találkozások és a rendhagyó történelemórák, koncertek, emléktábla avatások a fiatalok nyelvén fogalmazta meg mindazt, amit a felnőtteknek is nehéz a Gulag történetek kapcsán.

A projekt során tíz helyszínen közel 3000 résztvevő számára változatos programok biztosították a tudásanyag elmélyítését, többek között a gulágon írt versek megzenésítésével, kiállítással, egyedi- slam poetry- stilusban előadott lágerversekkel, koszorúzások és hagyományőrző bemutatók segítségével, ételkóstolással (fekete kenyér, csalán leves, üres tea). A Budapesti zárórendezvényre a programsorozaton résztvevő városokból érkeztek fiatalok és kísérőik.

Az egyik résztvevő pedig a következőképp vélekedett a projektről:
„Soha nem beszéltek nekünk erről a szomorú eseményről. Most olyan képet kaptunk róla, amellyel jól megismertük, és nem felejtjük el, így tovább is tudjuk adni másoknak, hogy feledésbe ne merüljön.”

Címkék: 
Rovat: