Ez volt a CEJ-en

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 14., 12:51

Balatoni programok, kézműveskedés, vízi sportok, dunaújvárosi önkéntes szolgálat és városismereti mobil applikációs játék, nemzetközi nap a V4-es (Visegrádi Együttműködés) országok cserkészeinek. Idén a Magyar Cserkészszövetség szervezte a közép-európai régió cserkészeseményét. Az egyhetes nemzetközi cserkésztábor helyszíne a dunaújvárosi Szalki-sziget volt: közel 700 fővel valósult meg a XIV. Közép-európai Cserkésztalálkozó.

A V4-es országok mellett jöttek kósza/vándor és felnőtt cserkészek Írországból, Angliából, Franciaországból, Romániából és Horvátországból is. A tábor első napján spirituális összejövetelek voltak: misén, istentiszteleten és meditáción vettek részt a cserkészek, aztán egy egész tábort megmozgató All Camp Game-et szerveztek; egy ügyességre és találékonyságra épülő komplex társasjátékot. A további napokon az altáborok kirándultak a Balatonhoz, mobiltelefonos applikációs játékban felfedezték Dunaújvárost, így a dunaújvárosiak városszerte találkozhattak cserkésznyakkendős csoportokkal. A dzsembori ideje alatt négy turnusban 20-30 fiatal igyekezett még az óvodákba, a kórházba, illetve a Jószolgálati Otthon mindkét telephelyére, hogy önkéntes, kétkezi munkával, önzetlenül segítsen a dzsemborit befogadó városnak.

Esténként a szórakozás, a zene és a tánc volt fókuszban, mások mellett fellépett az Asylum cserkészzenekar, DJ Paulmetric, a Mongoos Limit és a színészekből álló Idegen elnevezésű zenekar is. Az utolsó napon ismét az egész tábor együtt vehetett részt programokon, ahol egy közös számháborúval, nemzetközi nappal és záróceremóniával ért véget az esemény. A nemzetközi napon a résztvevő nemzetek saját tradicionális ételeikkel kínálták a többieket, valamint nemzeti és nyelvtanító játékokat is játszottak a többi résztvevővel, így is ösztönözve egymás szokásainak megismerését.

Az esemény a Lépj át a határaidon! elnevezésű projekt támogatásával jött létre.

Rovat: