Díjeső a 27. népdal, vers és mese versenyen

Beküldte kommunikacio - 2018. február 20., 10:23

Idén ismét a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban került sor az országos cserkész népdal-éneklési, népzenei, vers- és mesemondó versenyre. Ebben a formában ez volt a huszonhetedik alkalom, hogy cserkészeink megmutatták egymásnak és a zsűrinek, hogyan élik meg a magyarság szóbeli és népzenei hagyományait. A versenyzők Budapest, Dunaharaszti, Esztergom, Gyömrő, Győr, Királyhalom (VMCSSZ), Keszthely, Miskolc, Szabadka, Székesfehérvár és Szentendre területéről érkeztek.

A zsűri tagjai voltak:

Népdal: Balajti Zsuzsanna, Végh Júlia (32.)

Vers és mese: Perczel Barbara csst. (25.) és Réder Kristóf csst. (148.)

 

Réder Kristóf a következőket mondta idei tapasztalatairól: „Nagyon izgalmas volt látni, milyen verseket választottak az indulók. A "mű" rengeteget elárul a versmondóról, melyik költő, melyik korszakából választja ki az előadandókat. Jó volt látni, hogy sokan elszakadtak az irodalomkönyvek kínálta kötelezőktől, és kevésbé ismert verseket hoztak a közönség elé.”

Összesen 24 induló volt, ebből két őrs. Népdal, vers, és mese kategóriában mérték össze tudásukat. Ez hagyományosan egy minősítő verseny, így mindannyian kaptak minősítést, díjazást. Összesen született:

- 4 bronz

- 11 ezüst

- 9 arany

- 4 kiemelt arany minősítés

 

Gratulálunk mindenkinek a helytállásért! Külön elismerést érdemelnek azok a cserkésztestvérek, akik több kategóriában is neveztek, ezért kapták meg a kiemelt minősítést:

Bóna Lilien Anna - mese kategória, kiscserkész korosztály, 647. sz. Tomori Pál cscs.

Nagy Réka - vers kategória, kiscserkész korosztály, 647. sz. Tomori Pál cscs.

Dunca-Stadler Márk Zoltán - vers kategória, kiscserkész korosztály, 379. sz. Feltámadás cscs.

Farkas Csongor - népdal kategória, cserkész korosztály, 25. sz. Szent Imre cscs.

Fotók: Ribiánszky Petke

Rovat: