Bogáncs Kiképzőképzés

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:41

A hétvége célja volt, hogy kialakításra kerüljön a tábori törzs menedzsmentje, a feladatok egyenletes elosztása, tábor megtervezése érdekében. Az első napon a ránk bízott gyermekek korosztályi jellemzőit tanulmányozták, miként tudják őket a leghatékonyabban elérni, nevelni. Beszélgettek arról, hogy milyen eszközök vannak a cél elérése érdekében, kiemelték a visszacsatolás és a felnőtt szerepbe hívás fontosságát.

Szombaton délelőtt a 14 résztvevő egy játék keretében próbálta ki a kiképző-képzők segítségével, hogy hogyan dolgoznak együtt csapatban, mennyire teljesítmény- vagy eredményorientáltak. A foglalkozás végén értékelték az eredményeket és beszélgettek a csapatban betöltött szerepekről. Megépítették vezetői közösségünk “kombájnját”, megbeszélték, hogy ki, milyen alkatrész, szereplő lenne ebben a gépezetben. Nagyon érdekes meglátások születtek, és közben nagyon sok dolog kiderült egymásról. A délelőtt végeztével megírták a kombájn közös használati utasítást is, közös elveket fektettek le. Ebéd előtt a kiképzőképző értékelte a közös munkát és elmondta a meglátásait. Az ebéd közös elkészítése után, rövid pihenő közben megbeszélték a tábor keretmeséjét. Délután a patrónusságról beszélgettek, illetve folytatták a péntek este elkezdett beszélgetést a felhasznált eszközökről, célokról. A délután második felében Honfoglalót játszottak egy kicsit átalakítva a kiképzőkre, cél volt egymás jobb megismerése. A törzsi kérdőív válaszai alapján voltak a kérdések. Vacsora után megnézték Jászberényt a helyiek idegenvezetésével, és megismerhették a jászok történelmét és sajátos szerepét is. Este nekiláttak a tábori napirendnek és a fontosabb szerepek beosztásának, illetve szót ejtettek az elkövetkező feladatokról és határidőkről.

Vasárnap délelőtt átbeszélték a tábor pontos menetét, közben felfrissítésként játszottak néhányat. Ebéd előtt értékelték a hétvégét, ami mindenkinek feltöltődést jelentett, illetve hasznos készülést a táborra.

Rovat: