Subscribe to Beszámoló

Beszámoló

Gemenci evezés

Beküldte vizi.szakag - 2017. május 25., 9:42

A csodálatos Gemenci-erdőt kacskaringósan átszövő Duna-ágakra: a Rezéti-Duna, a Móric-ág, a Vénduna környékére mentünk a május 1-i hosszú hétvégén.
 

ICHTHÜSZ - Sztárai emléktúra 2018.

Beküldte Anonymous - 2018. szeptember 04., 22:25
A Magyar Cserkészszövetség ICHTHÜSZ Közössége alapos tervezés és szervezés után július 2-8. között megvalósította régi tervét, hogy Sztárai Mihály missziós területét vízen és szárazon az egy hét adta keretek között meglátogassa, ott szellemi, lelki élményt szerezzen magának úgy, hogy közben élvezi az evezés és kerékpározás örömeit és fáradalmait.
Sztárai a példakép,
Élményünk a Kopácsi rét,
Duna, Hulló, Partalja
Soli Deo Gloria!

Ez volt a CEJ-en

Beküldte kommunikacio - 2018. augusztus 14., 12:51

Balatoni programok, kézműveskedés, vízi sportok, dunaújvárosi önkéntes szolgálat és városismereti mobil applikációs játék, nemzetközi nap a V4-es (Visegrádi Együttműködés) országok cserkészeinek. Idén a Magyar Cserkészszövetség szervezte a közép-európai régió cserkészeseményét. Az egyhetes nemzetközi cserkésztábor helyszíne a dunaújvárosi Szalki-sziget volt: közel 700 fővel valósult meg a XIV. Közép-európai Cserkésztalálkozó.

Bogáncs Kiképzőképzés

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:41

A hétvége célja volt, hogy kialakításra kerüljön a tábori törzs menedzsmentje, a feladatok egyenletes elosztása, tábor megtervezése érdekében. Az első napon a ránk bízott gyermekek korosztályi jellemzőit tanulmányozták, miként tudják őket a leghatékonyabban elérni, nevelni. Beszélgettek arról, hogy milyen eszközök vannak a cél elérése érdekében, kiemelték a visszacsatolás és a felnőtt szerepbe hívás fontosságát.

Képzési beszámoló az erdélyi cserkészektől

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:27

A Romániai Magyar Cserkészszövetség 2017-2018-as vezetőképző tábor kiképzői és szervezői hasznos és produktív hétvégén vannak túl, ami június 29 és július 1 között zajlott Dobozon 23 résztvevővel. Eredménynek könyveljük el, hogy minden altábor (SŐVK1, SŐVK2, ŐVK, KCST, GHB, SVK) képviseltette magát, így a felmerülő kérdések és problémák minden altábor szempontjából meg voltak vizsgálva. Kiemelt céljaink voltak az altáborok törzseinek egymásra hangolódása és az altáborok közötti egyeztetések lebonyolítása.

Nagyvázsonyi cserkésznap

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 20:44

A IV. cserkészkerület éves cserkésznapjára összesen négy megyéből érkeztek: Veszprém,
Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyéből, ötven fő részvételével 14-42 év között. A
május 11-13-i hétvégére vezetésre készülő és aktív vezető fiatalok jöttek el.

V. KENYÍR

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 20:38

2018. május 19-én ötödik alkalommal is sikeres volt a KENYÍR, azaz KErületi NYÍRegyházi Cserkész Sportnap, az 1903. sz. Dávid Cserkészcsapat rendezvénye. A programon idén 63 fő vett részt; ez továbbra is a legnagyobb kerületi esemény a IX. Cserkészkerületben. A program során kifejezetten nagy hangsúlyt kaptak a különböző közösség-, illetve csapatépítő tevékenységek, melyek továbbra is nagyban segítik a kerület együttműködését.

KoVáSz – Kószák, vándorok, Szombathelyre!

Beküldte kommunikacio - 2018. május 11., 16:18

Április végén, Szombathelyen gyűltek össze az ország kószái és vándorai, azaz a tizennégy év feletti cserkészek. A találkozót úgy időzítették, hogy ott legyenek Brenner János vértanú áldozópap boldoggá avatási ünnepségén, melyre készült a Szombathelyi Egyházmegye, és vele az egész keresztény Magyarország. A keretmesét is ennek jegyében választották ki, hogy valamelyest képet kaphassanak a fiatalok arról, milyen is volt az élet a kommunista diktatúra alatt, milyen mindennapi félelmekkel, küzdelmekkel kellett szembenézniük akkoriban az embereknek.

Képzési beszámolók - Április

Beküldte kommunikacio - 2018. május 11., 16:15

Gyula, 2018. április 22.

A Dél-alföldi cserkészkerület évente kétszer megtartott vezetői találkozóit PhD-találkozóknak hívjuk. Ezeknek mindig a kerület más-más csapata ad otthont. Ezúttal Gyulára látogattunk, ahol az 554. számú Kerkai Jenő cserkészcsapat vendégszeretetét élveztük.

Szegedi növényismereti program

Beküldte kommunikacio - 2018. május 11., 16:09

Mit keres a pitypang a salátádban? Illik-e a vadhúsokhoz a zamatos turbolya és mely szervünket gyógyítja, ha tea készül belőle? Mi mindenre van jótékony hatása a cickafarknak? Természetes környezetünkben kincsek között élünk, a gyógyhatású növények és azok alkalmazási körének ismerete hasznos tudást jelent a felhasználójának. Ilyenek a vadonlakó cserkészek! Április közepén közel harmincan vettek részt Szegeden, a szakág nyitott növényismereti túráján.

 

Dél-Koreából jelentjük!

Beküldte kommunikacio - 2018. március 14., 13:26

A Dél-Koreai Cserkészszövetség szervezésében idén a 2018-as téli olimpiával párhuzamosan rendezték meg a Word Youth Camp-et, ahol a világ országaiból két-két cserkész képviselhette hazáját, így Magyarországról is eljutottak küldötteink a kelet-ázsiai országba a Külügyi Bizottság közvetítésével. Mind a WYC, mind a téli olimpia célja a nemzetek közötti összefogás elősegítése. Máthé Orsolya (25.) és Kanczler Zsófia (442.) kíváncsian ült föl a repülőgépre, nekiindulva az ismeretlennek a világ másik felén.

Díjeső a 27. népdal, vers és mese versenyen

Beküldte kommunikacio - 2018. február 20., 10:23

Idén ismét a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban került sor az országos cserkész népdal-éneklési, népzenei, vers- és mesemondó versenyre. Ebben a formában ez volt a huszonhetedik alkalom, hogy cserkészeink megmutatták egymásnak és a zsűrinek, hogyan élik meg a magyarság szóbeli és népzenei hagyományait. A versenyzők Budapest, Dunaharaszti, Esztergom, Gyömrő, Győr, Királyhalom (VMCSSZ), Keszthely, Miskolc, Szabadka, Székesfehérvár és Szentendre területéről érkeztek.

A zsűri tagjai voltak:

Népdal: Balajti Zsuzsanna, Végh Júlia (32.)

Vízi Cserkész Találkozó

Beküldte vizi.szakag - 2017. szeptember 15., 8:57
Ritka eseménynek adott otthont az Esztergom melletti Nyáras sziget szeptember 1-3 között: országos vízi cserkész hétvégét rendezett az esztergomi 14. sz. Holló cserkészcsapat és a vízicserkész szakág.
Címkék: 

Idén nyáron is becserkésztünk!

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 02., 11:30

Idén 7800 gyermek vett részt országszerte cserkésztáborokban, a tanórán kívüli nevelés egyik legkülönlegesebb kompetenciafejlesztésében. Ezért fontos a Magyar Cserkészszövetség számára, hogy a nyári szünet idején minél több gyermek számára kínáljon élménypedagógiai programokat, és megmutassa, miről szól a cserkészet.

Színháború a Nagykovácsi Búcsúban

Beküldte kommunikacio - 2017. szeptember 02., 11:20

Augusztusban került megrendezésre a Nagykovácsi búcsú, ahol cserkészeink is részt vettek. A gyerekeket cserkészjátékokkal várták, valamint néhány érdekes cserkésztárgyat és ereklyét is megnézhettek, valamint megismerhették a történetüket, vagy éppen azt, hogy miért hasznosak. A színháborús játékhoz többen is csatlakoztak, ezt a gyerekek párharcokban próbálhattak ki, és nagyon élvezték. Örömünkre szolgál, hogy külföldön élő magyarok is érdeklődtek a nagykovácsi csapat iránt.

ICHTHÜSZ - Száva-túra

Beküldte vizi.szakag - 2017. augusztus 28., 13:02
Solus Christus, sola fide, szól a Szerém fülemile. Navigare, reformare, Üdvösséges ébredésre. Zengett a fenti csatakiáltás 22 cserkész szívéből és ajkáról a Száva jobb és bal partján...

Drávatúra '17, Őrtilos-Drávaszabolcs

Beküldte vizi.szakag - 2017. július 16., 18:43

Június 24 és Július 1 között egy héten át élveztük Közép-Európa legérintetlenebb természetes vizének szépségeit!

Gulag Emlékév - tények és emlékek

Beküldte kommunikacio - 2017. július 14., 10:19

A Magyar Cserkészszövetség a Gulag Emlékév kapcsán túrákkal, különböző tanórán kívüli eseményekkel vett részt az emlékév programsorozatban. A gyermekek és fiatalok számára különösen fontos, hogy a történelmi ismereteiket kiegészítve, saját megtapasztalásokkal is elmélyíthessék az iskolában szerzett tudást. Ebben segített a Magyar Cserkészszövetség projektje is, hiszen a túlélőkkel való találkozások és a rendhagyó történelemórák, koncertek, emléktábla avatások a fiatalok nyelvén fogalmazta meg mindazt, amit a felnőtteknek is nehéz a Gulag történetek kapcsán.

Címkék: 

Kenu kormányos képzés

Beküldte vizi.szakag - 2017. április 12., 21:10

Idén tavasszal Győrben indult kenu kormányos képzés - a képzési alkalmak szerencsésen zárultak.

Farkasordító Evezés

Beküldte Hangya - 2017. január 30., 20:52
Régóta dédelgetett tervünk vált valóra szombaton: a januári hólepte zalai buckák közt nyíló tavirózsák között kanyargó-gőzölgő Hévíz-patakon eveztünk!

Oldalak