Subscribe to Beszámoló

Beszámoló

Hangyaboly – cserkészvezetők találkozója

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:21

Az adventista cserkészvezetők fóruma, a Hangyaboly 2018. november 30. és december 2. között volt a Velencei-tó melletti Dinnyés településen, a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban. A résztvevő cserkészcsapatok képviselői értékelték az elmúlt cserkészévet, további élményeket szereztek és szakmai továbbképzésben részesültek. További részletekről itt olvashattok.

Az élménypedagógia eszközeivel dolgozunk

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:18

A csapatmentorok fejlesztésének legújabb szakaszában járunk

Papp András Gorál csst. (293.) Waldorf-módszert alkalmazó pedagógus, szervezetfejlesztő, tréner, volt VK kiképző lett felkérve csapatmentoraink felkészítésére és az eddig megszerzett tudásuk elmélyítésére, a legkorszerűbb képzési formák alkalmazásával. Olvassátok el az eseményről Kádár Cecília csst. (608.) hálózat- és szervezetfejlesztési vezető beszámolóját.

Regös hétvége

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:13

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség a 2019-es évet Regös hétvégével indította.  A programnak Mórahalmon a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola adott otthont. Pénteken megérkezve Csizmadia Anna, Junior Príma-díjas népdalénekes tartott foglalkozást a résztvevőknek Bácskertes népviseletéről, népszokásairól, a palócságról. További részleteket itt olvashattok.

Gemenci evezés

Beküldte vizi.szakag - 2017. május 25., 9:42

A csodálatos Gemenci-erdőt kacskaringósan átszövő Duna-ágakra: a Rezéti-Duna, a Móric-ág, a Vénduna környékére mentünk a május 1-i hosszú hétvégén.
 

Forrásteremtés szakmai nap - Szepsi

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:54

A 20 fő részvételével megvalósult szakmai napon három interaktív előadásban gyűjtöttünk tapasztalatot a felvidéki magyar civil szervezetek körében arról, milyen módon kommunikálnak és szereznek forrást a tevékenységeikre. Száler Tímea a marketing kommunikáció fontosságáról és aktualitásáról beszélgetett a jelenlévőkkel, Pólya Viktor az adományszervezésről osztotta meg korábban - Kárpát-medence-szerte - összegyűjtött tapasztalatait, míg Siklósi Rozália a pályázatok világáról és a helyiek tapasztalatáról folytatott eszmecserét.

Zöld Sziget

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:46

December első hétvégéjén tartották Hollókőn a Zöld Sziget 2018 - Rólad és Veled! névre keresztelt rendezvényét, amely a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség  hiánypótló és meghatározó rendezvénye lett. Ezen a hosszú hétvégén a bejelentkezett cserkészvezetőkkel vizsgálták meg, hol áll jelenleg a szövetség, merre tart, mi van az eszköztárunkban és esetleg mi hiányzik. További részletekről itt olvashattok.

SÖVK a VMCSSZ-ben

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:43

2018. november utolsó hétvégéjén a Mórahalom melletti Nagyszéksósi Kulcsosházban vendégeskedett a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség egy kis csoportja. A találkozó a nyári segédőrsvezető képzés utolsó állomása volt. Itt találkozhattak újra a gyerekek és vezetőik, hogy átbeszéljék mit sikerült megvalósítaniuk a tábor vége óta. További részletekről itt olvashattok.

Adventi lelkigyakorlat – betlehemi láng

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:41

Kárpát-medencei cserkészszövetségek közös programja saját ötletük alapján, alulról jövő kezdeményezésként indult. Célja a rover korosztályú cserkészek lelki feltöltődése, valamint a betlehemi békeláng átvétele, és szolgálat a helyi közösségekben a láng átadásával. Ezen felül a kárpát-medencei cserkészek ismerkedése, a szövetségek nézőpontjainak közelítése. A program során együttműködés valósult meg a Mustármagosokkal, akik december 13-án Pannonhalmán lelkigyakorlatos programot tartottak a csoportoknak. A résztvevők ajándékba megkapták az újranyomott Scouting for Boys-t.

Sosem késő cserkésszé válni!

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:38

A Felnőttképzésről

Az MCSSZ megújult felnőttképzéséről, terveikről és módszertanukról olvassátok el Kuti Veronika csst. (1604.) csapatmentorral készített interjúnkat.

Alternatív forrásteremtés képzés - Hajdúnánás

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:36

2018. november 17-én Hajdúnánáson, a II. és IX. cserkészkerület vezetői konferenciáján a délelőtti idősávban lehetőség volt megtartani első Alternatív forrásteremtés képzést. Célja szemléletformálás, ötletadás és már bevált jó gyakorlatokat gyűjtése volt a jelen lévő cserkészvezetők, pénzügyekkel foglalkozó segítők tapasztalataiból. További részletekről itt olvashattok.

Adventi Regös Nap – Bicske

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:34

5. alkalommal rendezték meg Bicskén a kerületi regös napot, a két nap alatt közel 200-an voltak a rendezvényen. Bicske testvérvárosa Tusnádfürdő, ahol nemrég alakult cserkészcsapat, idén lehetőségük volt őket is meghívni mindkét napra. Bővebben itt olvashattok a programról.

A dzsungel könyve cserkészek előadásában

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:32

A 148-as cs.cs. tagjai - kiegészülve más csapatok cserkészeivel közösen adják elő A dzsungel könyvét. Az apropót a csapat újjáalakításának 30 éves évfordulója adja. 2019-ben Budapesten, Miskolcon és Szegeden látható majd az előadás. A főpróbát már megtartották, amelyről itt láthattok képeket és egy rövid ajánlót.

A produkció létrejöttét a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.

GULAG Emléktúra

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:24

A Magyar Cserkészszövetség a Gulagokon Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány és a Gulágkutatók Nemzetközi Társasága támogatásával 2018. november 25-én tartották meg a GULAG/GUPVI Emléktúra nevű programot. Az eseményről részleteket itt olvashattok.

25. Mikulás Kupa

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:23

A veszprémiek idén is megrendezték a Miklós naphoz legközelebb eső szombaton a már hagyományosnak mondható Mikulás kupát, 25. alkalommal. A rendezvénynek ismét a Padányi Katolikus Iskola adott otthont, amivel egyre szorosabbá válik az együttműködésük. Az idei évben több újdonsággal is készültek a szervezők. További részletekről itt olvashattok.

V. kerületi Bogáncs ŐVK-VTK

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:18

Az MCSSZ V. Cserkészkerülete vezetői továbbképzést tartott november 23-24. között Szegeden. Céljaik között szerepelt egy olyan továbbképzés lebonyolítása, amelyben a szakmai fejlődésen túl a kerületi vezetői közösség építése is szerepet kap. További részletekről itt olvashattok.

Felnőttképzés – III. kerület

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:16

A III. kerületben megszervezett felnőttképzés első hétvégéjére november 23-25. között került sor Pannonhalmán. A képzésen 10-en vettek részt 5 különböző helyszínről, ebből ketten az IV. kerületi Deszkről jöttek. Egyikük már fogadalmat tett cserkész, de a többségnek a cserkészetről eddig csupán nagy vonalakban volt ismerete, inkább csak mély szimpátiával tekintettek felé. Beszámolójukat itt olvashatjátok.

Cserkész Vezetői Találkozó

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:13

A CseVeTán idén előszőr került sor élménypedagógiai programra, bár a nagy sikerre tekintettel biztosan nem utoljára. A program részletes leírását itt olvashatjátok.

Bölcske – Kiképzőképző-képzés utánpótlás

Beküldte kommunikacio - 2018. december 18., 20:07

A helyszín ismerős (Bölcske – Szent András kastély), a társaság adott (kiképzőképzők utánpótlása), a téma mindig változik - így indultak neki a november 16-18-i hétvégének. Az eddigiekhez képest újdonság volt, hogy most nem csak egy csoport, hanem a tavalyi, korábbi évfolyam tagjai is együtt voltak azért, hogy most a két csoport céljait és módszereit egyeztessék. Bővebben itt olvashattok a témáról.

ICHTHÜSZ - Sztárai emléktúra 2018.

Beküldte Anonymous - 2018. szeptember 04., 22:25
A Magyar Cserkészszövetség ICHTHÜSZ Közössége alapos tervezés és szervezés után július 2-8. között megvalósította régi tervét, hogy Sztárai Mihály missziós területét vízen és szárazon az egy hét adta keretek között meglátogassa, ott szellemi, lelki élményt szerezzen magának úgy, hogy közben élvezi az evezés és kerékpározás örömeit és fáradalmait.
Sztárai a példakép,
Élményünk a Kopácsi rét,
Duna, Hulló, Partalja
Soli Deo Gloria!

Oldalak