Subscribe to katasztrófavédelem

katasztrófavédelem

Már 25-en a katasztrófavédelmi szakágban

Beküldte MCSSZ - 2013. október 16., 12:17
Szeptember 25-én megalakult Katasztrófavédelmi Szakágunk immáron huszonöt fővel bővült az október 12-ére, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett katasztrófavédelmi képzésre. E szakmai képzésnek a célja, hogy az ezen résztvevők szervezetei a november eleji minősítő vizsgán szervezetük részére nemzeti minősítést nyerjenek, és így hivatalosan is katasztrófa-helyzetekben önálló egységként bevetésre kerülhessenek.

Katasztrófavédelem a cserkészetben

Beküldte MCSSZ - 2013. szeptember 27., 14:46
2013. szeptember 25-én megalakult az MCSSZ Katasztrófavédelmi szakága.
 
Már több mint fél éve foglakoztatja a Cserkészszövetséget, hogy katasztrófa helyzetekre egy külön, önálló, cserkészekből álló mentőegységet kellene létrehozni. Ennek előkészületei még a tavasszal meg is történtek, akkor összesen négy ember jelezte, hogy részt kíván venni ebben. Ám a dunai árvíz júniusban minden várakozásunkat felülmúlta: 2013. szeptember 25-én megalakult az MCSSZ Katasztrófavédelmi szakága
 

"Több száz cserkész a gátakon"

Beküldte MCSSZ - 2013. június 18., 14:09
Több száz cserkész, közel 100 óra helytállás, szélsőséges körülmények és kitartó önkéntesség. A 2013-as ár rekordokat döntött és a felkészült hivatásosok munkája mellett is nagy pusztítást végezhetett volna. Idén azonban rég nem látott összefogás valósult meg a közös cél érdekében.