Subscribe to cserkész

cserkész

Alkotópedagógiai közösségi műhelyvezető

Beküldte MCSSZ - 2015. július 06., 10:21

Érdekel az elektronika, a makerspace vagy a robotika?

1900 új gyerek táborozik a cserkészekkel

Beküldte MCSSZ - 2015. június 28., 12:53

A Szövetség táborai idén is népszerűek a cserkészet iránt érdeklődők között: több mint 1900 gyermek táborozik velünk! A Cser-Készen az Életre Erzsébet-táborban 900, a Felfedező táborban 170, Határtalanul táborban 800, míg a cserkészettel kooperációban induló Modern Robinson táborban 50 gyermek ver tábort a cserkészekkel a vakáció alatt.

Magyar szolidaritás tüze

Beküldte MCSSZ - 2014. július 18., 15:30
Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az előre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.
 

Katasztrófavédelem a cserkészetben

Beküldte MCSSZ - 2013. szeptember 27., 14:46
2013. szeptember 25-én megalakult az MCSSZ Katasztrófavédelmi szakága.
 
Már több mint fél éve foglakoztatja a Cserkészszövetséget, hogy katasztrófa helyzetekre egy külön, önálló, cserkészekből álló mentőegységet kellene létrehozni. Ennek előkészületei még a tavasszal meg is történtek, akkor összesen négy ember jelezte, hogy részt kíván venni ebben. Ám a dunai árvíz júniusban minden várakozásunkat felülmúlta: 2013. szeptember 25-én megalakult az MCSSZ Katasztrófavédelmi szakága
 

Ha cserkész vagy, légy résen!

Beküldte MCSSZ - 2013. június 19., 14:34

Ha cserkész vagy, légy résen!

Aki egyszer cserkész volt, az is marad. Akinek van a családjában egykori tagja a mozgalomnak, az tudja, miről beszélek... A világon több mint harmincmillió cserkész van, sokan mégsem tudják, kik ők, és mit csinálnak. Mi már tudjuk!

Hulej Emese teljes riportja a cserkészekről a ma megjelent Nők Lapjában olvasható!

"Több száz cserkész a gátakon"

Beküldte MCSSZ - 2013. június 18., 14:09
Több száz cserkész, közel 100 óra helytállás, szélsőséges körülmények és kitartó önkéntesség. A 2013-as ár rekordokat döntött és a felkészült hivatásosok munkája mellett is nagy pusztítást végezhetett volna. Idén azonban rég nem látott összefogás valósult meg a közös cél érdekében.

Nem kis cserkész

Beküldte Csepregi Márton - 2012. június 11., 20:40
„Diploma nélkül nem lehet érvényesülni a szakmában, a valóban használható tudást azonban nem az egyetemi előadókban lehet megszerezni” – vallja Virág Zsolt, az Evoline ügyvezető igazgatója.

Bár ő maga műszaki menedzser oklevéllel rendelkezik és egy MBA programba is belekezdett pár éve, úgy véli, a sikeres pályához szükséges tudásra nem ezekben az években tett szert.