Subscribe to Szövetség

Szövetség

Statement of the Hungarian Scout Association

Beküldte kommunikacio - 2018. július 17., 11:03

A Magyar Cserkészszövetség angol nyelvű nyilatkozata a sajtóban megjelent hírek kapcsán

Reflecting on the news of 11-12 July 2018 stating “GYPSY CHILDREN CANNOT BECOME SCOUTS IN HUNGARY”, the Hungarian Scout Association issues the following statement.

Levél az Ámdékár Iskola igazgatójához

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 15:50

A Magyar Cserkészszövetség 2018. februári levele az Ámdékár Iskola vezetőjéhez:

Tisztelt Igazgató Úr, Kedves Tibor!

A Magyar Cserkészszövetség és a Dr. Ámbédkár Iskola kapcsolata már több évre tekinthet vissza. Ezen évek alatt elindult egy önálló cserkészcsapat megalapításának folyamata, amely azonban a mai napig nem jött létre.

Sajtóközlemény

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 12:30

A mai napon a sajtóban megjelent hírekre reagálva, miszerint a Magyar Cserkészszövetségnél a romáknak megmondták, hogy sem a hitük, sem a származásuk miatt nem illenek a keresztény cserkészek közé, a Magyar Cserkészszövetség az alábbiakat adja közre.

 

Gubacs a családokért

Beküldte kommunikacio - 2018. június 15., 21:12

Kerekítsd le a nyár végét és szerezz közösségi élményeket!

Itt a GUBACS, elindult a jelentkezés a Kárpát-medencei Családos Cserkészfesztiválra.

Búcsúztasd a nyarat egy nagy közös családi cserkészrendezvénnyel, és hozd magaddal barátaidat is!

Töltsd ki az űrlapot, és gyertek el ingyenes fesztiválunkra!

Helyszín: Bercel, Nógrád megye

Időpont: 2018. augusztus 23-26.

Munkatársakat keresünk!

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 20:42

Munkatársakat keresünk!

 

A Magyar Cserkészszövetség Imre herceg terv - közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon elnevezésű projektekhez munkatársakat keres az alábbi négy munkakörben:

 

Event manager

Event manager munkatársunkat keressük támogatott projekt keretében cserkész események lebonyolításához. Jelentkezz, ha úgy érzed:

Hálózati hírek május #2

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 14:41

Májusban elindult az MCSSZ Kárpát-medencei koordinátorainak hálózata. Íme, az első
csapatmentorok bemutatkozása.

Bogáncs VTK #1

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 14:10

A Bogáncs Őrsvezető Vezetőképző és a V. Dél - Alföldi Cserkészkerület már sokadik éve köti össze a Táborkapu Próba hétvégét a kerületi őrsvezetőknek szóló Vezetői Továbbképzéssel. Mivel idén a Vajdasági Magyar Cserkészszövetséggel és az országban működő adventista csapatok részvételével közösen szervezték az őrsvezetőképzést, így a mostani hétvégére nemcsak Csongrád és Békés megyéből, hanem az ország egész területéről és a határon túlról is érkeztek érdeklődők, segítők Domaszékre, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házba 2018. május 11-13.

Kastélyátadás az országos cserkésznapon

Beküldte kommunikacio - 2018. május 28., 14:50

Az Országos Cserkésznapon találkozhattak egymással a határainkon túl és belül élő magyar cserkészek, emellett az idei esemény különlegessége a Teleki–Tisza-kastély megnyitása, és bemutatása volt. Az esemény célja a fiatalok egészségre nevelése, a sport megszerettetése, a játszva tanulás cserkészmódszertanának alkalmazása, a hagyományok megélése, valamint az iskolai oktatáson kívüli szabadidős tevékenységben történő részvétel volt. Programjaikat - a felsorolt céloknak megfelelően - önkéntes gyermekek illetve fiatalok találták ki és valósították meg társaiknak. 

 

Gyermekvédelem cserkész szemmel

Beküldte kommunikacio - 2018. április 06., 12:02

A gyermekvédelem kérdése engem nem is érint! - Ja, de.

Cserkészvezetőként feladatunknak tekintjük a ránk bízottak védelmét. Az őrsi rendszer, a személyes kapcsolatok, a támogató közeg, a fogadalom, a cserkésztörvény és a cserkészmódszer elemei mind segítik az őrsét/raját/csapatát vezető cserkészt, hogy – még ha nem is mindig teljesen tudatosan – rengeteg mindent megvalósítson a gyermekvédelem szempontjai közül.

Fejlesztjük a csapatokat

Beküldte kommunikacio - 2018. március 27., 16:35

MCSSZ: Milyen struktúrában jelenik meg a projekt(ek)ben a cserkészcsapatok fejlesztése?

Vision2023 — Cserkészstratégia

Beküldte sandor.viktoria - 2015. december 22., 9:31
A Cserkészmozgalom Világszervezete (WOSM) a tavalyi világkonferencián elfogadta a 2023-ig szóló cserkészstratégiát, melynek a "Vision2023" nevet adta. Ebben fogalmazódik meg mozgalmunk küldetésnyilatkozata és víziója, valamint 6 stratégiai prioritás és ezek célkitűzésekre való lebontása.

Ezmiez #fesztiválcserkészek?

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 21:11

Na de mit adtak nekünk a #fesztiválcserkészek?

Szemelvények: Gyermekvédelmi kiadvány #3

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 21:05

Rudanné Németh Csenge írása

A bántalmazás lehetséges formái

A téma során elsődlegesen tisztázandó fogalom maga a veszélyeztetettség kérdése. Mit is értünk veszélyeztetettség alatt? Veszélyeztetettség körébe tartozik minden olyan magatartás, mulasztás vagy körülmény következtében kialakult állapot, amely a gyermek, fiatal testi, értelmi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését gátolja, vagy akadályozza.

Gubacs Fesztivál. Ismered?

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:25

Július első napjaiban Bercelen jártunk, a Gubacs Fesztivál helyszínén, hogy véglegesítsük a helyszíneket és a programokat. Mi már ismerjük a falut, magunk előtt látjuk a programokat, csatlakozzatok hozzánk ti is.
Bercel a Cserhát közepén található Nógrád megyei falu, gyönyörű kastélyokkal, csillagos égbolttal, működő kisközösséggel. Ha ti is szívesen megismerkednétek a helyi kézművesekkel, túráznátok a környéken vagy csak részt vennétek egy színes családi rendezvényen, jelentkezzetek!
Várunk önkéntesnek, mind a négy napra, vagy csak egy-egy délutánra.

Forrásteremtés szakmai napok júniusban

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:24

2018. júniusában újabb két szakmai napot bonyolítottunk le az EMET kollégáival közösen: június 20-án Zágrábban, 28-án Csíkszeredában jártunk. Ezúttal határon túli cserkészcsapatokat és civil szervezeti képviselőket hívtunk össze a fenti helyszínekre, hogy együtt gondolkodhassunk őszi Forrásteremtés, önkéntesség, kommunikáció képzésünk tematikáján. Összesen közel 20 szervezettel, csapattal sikerült felvenni a személyes kapcsolatot, akik mind egyként várják és hasznosnak érzik az MCSSZ által szervezett gyakorlati képzéseket.
A szakmai napokon az alábbi témakörökről esett szó:

Beszámoló a 26/A STVK kiképzői felkészítéséről

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:23

2018. június 15-17. között tartották Balatonföldváron a 26/A I-X. cserkészkerületi Segédtiszti Vezetőképzés kiképzőinek a felkészítésük utolsó, nagyobb volumenű alkalmát, melyen nyolc fő vett részt. A szeptember óta tartó folyamatnak ez volt a záróeseménye, melyet a hétvége trénere, Bedekovics Péter Pál vezetett.

A ST VK B törzse is felkészült a táborra

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:21

Velencén 11 fő részvételével tartotta felkészülési hétvégéjét a felnőtt cserkészvezetőképzés 26/B törzse. Az Imre herceg terv - közelebb egymáshoz projekt támogatásával megvalósult rendezvény lehetőséget adott az eddigi eredmények összegzésére és a törzs szakmaiságának fejlesztésére.

Nagykörűi regös családos tábor

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:19

Június végén, július elején került megrendezésre immáron XXIX. alkalommal a regöscserkész-tábor, melynek keretén belül lehetőségünk volt újjáéleszteni a családos altábort.

A szervezők és résztvevők tapasztalt regösök, akik idén már gyermekeikkel érkeztek Nagykörűbe. Tánctanítás, kézműves foglalkozások, ringató a legapróbbaknak, és természetesen táncház várta őket.

Vezetéstudományi kiadvány készül

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 20:50

A vezetőképzések és a hozzájuk kapcsolódó emlékeztetők eddig is sok tudományos megközelítést, utalást tartalmaztak, elsősorban pedagógia-pszichológiai témakörben, az utóbbi időben pedig már az üzleti életből vett vezetés-szervezés szakirodalmából is. Most a kettő keresztmetszetében gondolkodunk arról, mi is a vezetés, hogy egy gondolatébresztő kötetet készítsünk belőle.

Oldalak